Resepi Daging Masak Kicap Berjintan!!
� kilogram daging- potong nipis
2 biji bawang besar- mayang halus
3 ulas bwg putih � tumbuk
1 inch halia � tumbuk
4 sudu besar cili boh
4 sudu besar kicap pekat � agak2 je ni, kalau xcukup hitam, letak byk lg
1 sudu kecil jintan manis
1 sudu kecil jintan putih
1/2 cawan air asam jawa
Sumber: Mhmohd
Resepi Daging Masak Kicap Berjintan!!
Bahan-bahannya:
� kilogram daging- potong nipis
2 biji bawang besar- mayang halus
3 ulas bwg putih � tumbuk
1 inch halia � tumbuk
4 sudu besar cili boh
4 sudu besar kicap pekat � agak2 je ni, kalau xcukup hitam, letak byk lg
1 sudu kecil jintan manis
1 sudu kecil jintan putih
1/2 cawan air asam jawa
Cara Penyediaanya:
- Tumis bawang dan halia hingga naik bau.
- Masukkan cili boh dan tumis sampai pecah minyak. Masukkan jintan dan tumis kejap.
- Masukkan daging dan air. Biar sampai empuk.
- Masukkan kicap dan air asam jawa. Perasakan garam.
- Kalau rajin blh hias dgn hirisan cili merah dan bawang besar potong bulat2
- Sedia untuk di hidang. Selamat mencuba.
Sumber: Mhmohd
Resepi Daging Masak Kicap Berjintan!!
No comments:
Post a Comment